The Other Eye of The Tiger

Teatergrupp
VADAN DETTA?

Under utbildningen i Köpenhamn hittade jag ett team av högkvallitativa konstnärer som arbetar väl både framför, bakom och på scen. Efter vår förestå föreställning Joey Chestnut 2013 startade vi en teatertrupp som arbetar tillsammans med en scenkonst i framåtrörelse. Tanken är att kombinera ett kreativt arbete med ett tekniskt avancerat och försöka hitta nya ingångar till scenkonst. Gruppen består i nuläget av olika kompetenser så som regissör, scenograf, ljusdesigner, ljuddesigner, rekvisitör, föreställningsledare och skådespelare. Genom våra olika yrkens kan vi genom dialog försöka hitta scenkonst som startar från en idé istället för en hierarki.

Besök gruppens hemsida→

HUR GÖR VI DÅ DETTA?

Genom att försöka starta våra processer genom ett intressefält istället för en person (traditionellt regissör eller manusförfattare) kan vi börja skapa något nytt. När startpunkten inte är samma varje gång får alla yrkesgrupper en chans att tänka utifrån ett ljud, ett koncept baserat på rekvisita eller som i föreställningen ovan en scenografis tanke. I projektet Holes som kan ses ovanför var tanken att publiken skulle se världen som huvuden som stack upp istället för en traditionell scen/salong uppdelning.

Se making of videon till Holes →

HUR BLIR DET DÅ?

I dokumentationen av holes kan man skymta hur det skulle vara att uppleva föreställningen som publik. Bäst upplevs föreställningen med hörlurar då det var så publiken upplevde det bineurala ljudet. Känslan som vi ville återskapa var att vara i en av skådespelarnas huvud hela tiden. Lyssna och se hur du tycker att det fungerade :)

Just nu är gruppen på väg till Holland då Joey Chestnut har blivit uttagen att spela på den prestigefyllda festivalen New Now under september 2015. Vill du se dokumentationen av Joey? klicka då på länken här under för att komma till min teaterportfolio.

Se hela Joey Chestnut →